Крайно време е колегите от Възраждане и Има такъв народ да

...
Крайно време е колегите от Възраждане и Има такъв народ да
Коментари Харесай

Свиленски коментира скандалите в парламента и кои партии подкрепят сглобката

Крайно време е сътрудниците от " Възраждане " и " ИТН "  да излязат и да кажат, че поддържат ръководството на сглобката, както го направиха от Движение за права и свободи, сподели зам.-председателят на Георги Свиленски в предаването „ Тази заран “.

Съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков и ръководителят на Движение за права и свободи Делян Пеевски влязоха през вчерашния ден в изострен спор между тях в пленарната зала, само че без микрофони. 

„ Вчера бях на мястото си, когато се случи това. Мен ме е позор от това, което се случва в Народното събрание. Няма да си го разреша да го опиша, защото е неприемливо ръководещи партии, съдружни сътрудници, претендиращи да бъдат министър председатели, да стигат до такава замяна на реплики “, добави Свиленски.

Според него това, което се случва е, че единствената цел на това ръководство е систематизиране на постове и компании, които да обслужват бюджета.

„ Когато не са се разбрали за постове се случва това, което виждаме в пленарна зала. Преди седмица не беше признат бюджетът на Здравната каса. За първи път се случва, когато ръководещите не си поддържат бюджета. Защо не го поддържа? Защото не могат да се схванат за подуправителя на Здравната каса. Вчера чухме, че и шефът не знае какво прави. Бият се за 8 милиарда лв.. Опозицията е ясно за какво не до поддържат. Миналата седмица беше за „ Лукойл “. Бюджетът за просвета, данъчните закони не бяха признати в нито една комисия “, сподели Свиленски.

По думите му Делян Пеевски е заплашвал Кирил Петков, че ще скапе държавното управление по време на свадите в пленарната зала.

Той сподели, че се надява България да има бюджет. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР